ΟΙ ΛΕΜΦΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

our_prof Βρείτε έμπειρους, εκπαιδευμένους λεμφοθεραπευτές από τον κατάλογό μας...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΕΜΦΙΚΟΥ

Prosopo_ico

Παρακολουθήστε αποσπάσματα βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τη διεξαγωγή του σεμιναρίου λεμφικού μασάζ...

κλικ εδώ

Το λεμφικό σύστημα του προσώπου
facial-massageΤα αγγεία τα οποία «φιλοξενούν» τη λέμφο βρίσκονται στο πρόσωπο και στο σώμα. Ολόκληρο το δίκτυο λεμφικής παροχέτευσης θα μπορούσε να ονομαστεί ενιαίο, αλλά και ξεχωριστό.

Δηλαδή, η λέμφος η οποία παροχετεύεται στο λεμφικό δίκτυο του σώματος καταλήγει στον μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο, για να οδηγηθεί, εν συνεχεία, προς την κυκλοφορία της επιστροφής, όπως επίσης και η λέμφος η οποία παροχετεύεται στο λεμφικό δίκτυο του προσώπου καταλήγει κι αυτή στον μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο, για να οδηγηθεί προς την κυκλοφορία της επιστροφής.

Έτσι θεωρείται ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν παροχετεύσεις ξεχωριστά στο πρόσωπο και ξεχωριστά στο σώμα, και να υπάρξει ολοκληρωμένο το ζητούμενο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο μόνος διαχωρισμός που μπορεί να γίνει. Αντιθέτως, η τμηματική αποστράγγιση σε πρόσωπο ή σε σώμα, π.χ. μόνο γάμπες ή μόνο μηρούς, είναι εκτός των κανόνων της λεμφικής αποστράγγισης με τα χέρια.

Η γνώση της θέσης των λεμφαγγείων και των λεμφογαγγλίων είναι, βέβαια, απαραίτητη, όμως είναι πολύ εύκολο να την εντοπίσει ο υποψήφιος λεμφοθεραπευτής, έχοντας πάντα στο μυαλό του τη χαρτογράφηση του προσώπου και του σώματος με τα λεμφαγγεία και τα λεμφογάγγλια.