ΟΙ ΛΕΜΦΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

our_prof Βρείτε έμπειρους, εκπαιδευμένους λεμφοθεραπευτές από τον κατάλογό μας...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΕΜΦΙΚΟΥ

Prosopo_ico

Παρακολουθήστε αποσπάσματα βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τη διεξαγωγή του σεμιναρίου λεμφικού μασάζ...

κλικ εδώ

Η εφαρμογή των χειρισμών
Οι κινήσεις πραγματοποιούνται αρχίζοντας από τα τελευταία λεμφαγγεία, αυτά δηλαδή που βρίσκονται κατά μήκος του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός και εκβάλλουν στον μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο, για να προχωρήσουμε προς τα υπερκείμενα λεμφαγγεία και λεμφογάγγλια. Δηλαδή του πώγωνα, των παρειών, των βλεφάρων και, τελευταία, του μετώπου. Τη σειρά αυτή την ακολουθούμε για έναν πολύ σοβαρό λόγο...

Η λέμφος, για να παροχετευτεί προς την κυκλοφορία της επιστροφής, πράγμα το οποίο είναι και ο πρωταρχικός σκοπός, πρέπει τα αγγεία, προς τα οποία την παροχετεύουμε, να είναι κενά για να μπορέσουν να την δεχθούν. Αυτή η ενέργεια γίνεται περισσότερο κατανοητή εάν παραλληλίσουμε την πυκνή κυκλοφορία της λέμφου με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους κεντρικούς και ημικεντρικούς δρόμους, ενώ υπάρχουν κάποια άλλα αυτοκίνητα που θέλουν να φθάσουν στον προορισμό τους.

Ξεκινάμε αρχίζοντας με το άδειασμα του πρώτου και βασικού λεμφαγγείου, αυτού που βρίσκεται κατά μήκος του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός και από το οποίο περνάει η λέμφος ολόκληρου του προσώπου, για να παροχετευτεί από τον μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο στην κυκλοφορία της επιστροφής...

Η λεμφική παροχέτευση στο πρόσωπο εκτελείται με συνδυασμό χειρισμών:
Η πρώτη κίνηση είναι η βασική, η οποία έχει στόχο να αδειάσει τα πρώτα αγγεία, έτσι ώστε να μπορέσουν να δεχθούν τη λέμφο των υπερκείμενων αγγείων.

Την εκτελούμε, λοιπόν,
μόνη της. Ξεκινώντας από τα παρωτιδικά λεμφογάγγλια, οδηγούμε τη λέμφο στην κυκλοφορία της επιστροφής, προς τον μείζονα και ελασσόνα θωρακικό πόρο.
1stapl

Δείτε τις απαραίτητες σημαντικές πληροφορίες για την εφαρμογή των χειρισμών της λεμφικής παροχέτευσης στο βιβλίο...

book_fp

fade4