Οι χειρισμοί της λεμφικής αποστράγγισης ακολουθούν αρχές και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται πιστά για να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.
1. Πίεση
Η πίεση την οποία ασκούμε στα λεμφογάγγλια και στα λεμφαγγεία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή, διότι αν πιέσουμε πολύ, μπορεί να σπάσουμε τα αγγεία, ενώ αν είναι πολύ μικρή, δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, δηλαδή την αποστράγγιση των αγγείων.
Â
Â
Â
Â
Â
2. Κατεύθυνση Εφόσον έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η λέμφος ρέει προς μία και μόνο κατεύθυνση, μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την πορεία που διαγράφουν τα χέρια μας πάνω στα λεμφικά αγγεία. Πρέπει να ακολουθούμε πάντα τον προσανατολισμό της φοράς της ροής της λέμφου προς την κυκλοφορία της επιστροφής, και να μην παρεκκλίνουμε, αλλά και ούτε να παρακάμπτουμε τη γραμμή που ακολουθεί το λεμφικό δίκτυο. Εξυπακούεται ότι θα έχουμε πολύ καλά χαραγμένη στο μυαλό μας την απεικόνιση της χαρτογράφησης του λεμφικού δικτύου πάνω στο οποίο καλούμεθα να κάνουμε την αποστράγγιση.
Â
Â
3. Ρυθμός H λέμφος κυκλοφορεί στον ανθρώπινο οργανισμό με τη συμβολή διάφορων φυσικών παραγόντων. Όλες αυτές οι λειτουργίες έχουν κάποιον ρυθμό, τον οποίον πρέπει να ακολουθήσουμε για να παροχετεύσουμε επιτυχώς τη λέμφο.
Â
Â
4. Διαδοχή Η θέση των λεμφαγγείων του προσώπου είναι καθορισμένη έχοντας έναν σύνδεσμο μεταξύ τους, χάρη στον οποίον η λέμφος του προηγούμενου συγκροτήματος λεμφαγγείων παροχετεύεται στο επόμενο και εκ νέου στο μεθεπόμενο κ.ο.κ. Αυτή την ακολουθία πρέπει να την τηρούμε όταν εκτελούμε τις κινήσεις του λεμφοντραινάζ με τα χέρια.
Â
Δείτε όλες τις απαραίτητες σημαντικές πληροφορίες για την εφαρμογή των χειρισμών στο βιβλίο...
Â
Â
Â
Â
Â
|