ΟΙ ΛΕΜΦΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

our_prof Βρείτε έμπειρους, εκπαιδευμένους λεμφοθεραπευτές από τον κατάλογό μας...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΕΜΦΙΚΟΥ

Prosopo_ico

Παρακολουθήστε αποσπάσματα βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τη διεξαγωγή του σεμιναρίου λεμφικού μασάζ...

κλικ εδώ

Εισαγωγή στο Λεμφικό Μασάζ (λεμφική αποστράγγιση)

Ο dr Emil Vodder ήταν ο πρώτος ο οποίος επιχείρησε, κατά τη δεκαετία του 1930, να χρησιμοποιήσει τη λεμφική αποστράγγιση με τα χέρια για τη θεραπεία της χρόνιας ιγμορίτιδας, με άριστα αποτελέσματα.introduction1 Αυτή η επιτυχία τον έκανε να επιχειρήσει αργότερα την ίδια τεχνική και σε άλλες χρόνιες νόσους με συμπτώματα οιδήματος, καθώς και στην αντιμετώπιση των επιφανειακών ουλών του δέρματος.

Σήμερα χρησιμοποιείται συμπληρωματικά, ύστερα από αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις, στη θεραπεία της ακμής, στην καταπολέμηση της χαλάρωσης και των ρυτίδων, και σε κάθε προσπάθεια επίτευξης καλύτερης θρέψης του δέρματος.

Η κυκλοφορία της λέμφου στο ανθρώπινο σώμα επιτυγχάνεται φυσιολογικά από:

  • τη συστολή των μυών που βρίσκονται κατά μήκος των λεμφαγγείων,
  • τις αναπνευστικές κινήσεις που ασκούν πίεση στους θωρακικούς πόρους,
  • τον σφυγμό των αρτηριών που μεταδίδει πιέσεις στα λεμφαγγεία,
  • το βαλβιδικό σύστημα των λεμφαγγείων και
  • τη δράση των λείων μυϊκών ινών που περιβάλλουν τα λεμφαγγεία.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής της λεμφικής αποστράγγισης είναι η ώθηση της λέμφου προς την κυκλοφορία της επιστροφής, και η δραστηριοποίησή της κατά 20 φορές περισσότερο.


Οι υποψήφιοι λεμφοθεραπευτές μπορούν να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση γι’ αυτό το τόσο ευγενές μέσον θεραπείας από τις σελίδες του βιβλίου μας αλλά και σε ειδικά σεμινάρια, τα οποία οργανώνονται. Η εφαρμογή αυτής την εξειδικευμένης μάλαξης του δέρματος, έχει στόχο την υποκίνηση των λεμφαδένων και την αποστράγγιση των λεμφαγγείων. Η διαδικασία δεν είναι επιθετική. Μια συνεδρία περιλαμβάνει την αποστράγγιση του λαιμού, της κοιλιάς, του κορμού και των άκρων, και διαρκεί 40-60 λεπτά.
Πρέπει, λοιπόν, ο υποψήφιος λεμφοθεραπευτής να κάνει λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έρευνα, να συμβουλευτεί καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους, να πάρει πληροφορίες από απόφοιτους σεμιναρίων και ύστερα να επιλέξει πού και πώς θα εκπαιδευτεί. Αυτό γιατί η μέθοδος είναι πολύ καλή και έχει θαυμάσια αποτελέσματα, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται σωστά...Η λανθασμένη εφαρμογή μπορεί να επιφέρει προβλήματα στη ροή της Λέμφου.