ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Τοπικό πάχος και φύκια

Τα φύκια χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια πριν ακόμα αυτός υποψιαστεί τις πολυάριθμες ευεργετικές τους ενέργειες. Η ποικιλία τους υπολογίζεται σε 25.000 διαφορετικά είδη και θεωρούνται οι πρώτοι οργανισμοί οι οποίοι εμφανίστηκαν στην επιφάνεια της γήινης σφαίρας.
Στη Άπω Ανατολή καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες και μερικές ποικιλίες φαγώσιμων φυκιών αποτελούν για τους Ιάπωνες αντικείμενο καλλιεργειών  και συγχρόνως πηγή πλούτου
Τα φύκια δεν περιέχουν τοξικές ουσίες εκτός από μερικές σπάνιες εξαιρέσεις.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείτε από δισεκατομμύρια κύτταρα, των οποίων η ενέργεια εξαρτάται από διάφορα στοιχεία όπως οργανικές ύλες, μεταλλικά άλατα, ολιγοστοιχεία, βιταμίνες κ.τ.λ.
Το τοπικό πάχος πολλές φορές δημιουργείται όταν διαταράσσονται οι ισορροπίες αυτών των στοιχείων στον ανθρώπινο οργανισμό
Αιτίες της διαταραχής μπορεί να είναι :
-H κακή διατροφή.
- Η έλλειψη άσκησης.
- Η κακή αναπνοή.
Όλες αυτές οι αιτίες είναι φαινόμενα της εποχής μας τα οποία δημιουργούν μία δυσαρμονία στο σώμα όπως π.χ. το τοπικό πάχος.
Η θεραπεία με φύκια μπορεί να βοηθήσει σε πολυάριθμες διαταραχές, λόγω της εξαιρετικά πλούσιας σύστασής τους και προπαντός λόγω της απουσίας τοξικότητας των βιομηχανοποιημένων φυκιών.
Σήμερα στο εργαστήριο αισθητικής χρησιμοποιούνται τα φύκια με διάφορες μεθόδους και τρόπους όπως:
1.Ζεστά μπάνια με φύκια για να προκληθεί η περιφερειακή αγγειοδιαστολή η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αφομοίωση των εξιδρωμάτων των αγγείων.
2. Σε συνδυασμό με τον ιονισμό ή σε μορφή καταπλασμάτων ως εξής:
Αλείφουμε στα σημεία που έχουμε το πρόβλημα ένα παχύρρευστο πολτό από βιομηχανοποιημένα φύκια έτσι που να δημιουργηθεί μία πάστα στο δέρμα και τυλίγουμε την περιοχή με ένα φύλλο νάιλον. Το σώμα παραμένει καθορισμένη ώρα σε ειδική συσκευή θερμότητας και μετά από 8 έως 10 επισκέψεις επέρχεται σημαντική βελτίωση στο τοπικό πάχος.


Πίσω

body

Διαφήμιση