ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το ιδανικό βάρος

Έχουν γραφτεί κατά καιρούς πάρα πολλά σχετικά με το ιδανικό βάρος σε σχέση με το ύψος και έχουν δοθεί από ειδικούς ατέλειωτοι πίνακες για τις αρμονικές διαστάσεις αυτές που πρέπει να έχει το σώμα του κάθε ανθρώπου δηλαδή «το φάρδος του σχετικά με το ύψος του».
ΟΙ ιδανικές διαστάσεις όμως του κάθε ανθρώπου δεν βρίσκονται αποτυπωμένες και εγκλωβισμένες μέσα σε κάποια «τετραγωνάκια» των πινάκων που βλέπουμε να δημοσιεύονται κάθε φορά στα διάφορα έντυπα αλλά βαθιά μέσα στην ψυχοσύνθεση, στο ταμπεραμέντο και στην αισθητική αντίληψη, αυτήν που έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του.
Ο άνθρωπος αποτελείται από πνεύμα και σώμα δύο στοιχεία τα οποία αποτελούν μία αλληλένδετη ενότητα, έτσι που η μορφή του σώματος να καθρεφτίζει την προσωπικότητα, τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του κάθ’ ενός από εμάς.
Το ιδανικό βάρος λοιπόν του κάθε ατόμου είναι αυτό ακριβώς που η φύση του και η προσωπικότητά του τού επιβάλλει.
Όταν π.χ. μια γυναίκα έχει ύψος 1,64 και νοιώθει πάρα πολύ καλά μέσα σε ένα σώμα 65 κιλών, δεν είναι απαραίτητο να αγωνιστεί για να φθάσει το βάρος των 60 κιλών αυτό που προτείνουν οι πίνακες (1,64) αναζητάει και θέλει να αποκτήσει ένα σώμα 57 κιλών για να νοιώθει καλά μέσα σ’ αυτό δεν πρέπει να θεωρείται «εκτός πραγματικότητας» από το περιβάλλον της.
Αυτή την εμπειρία του δεύτερου παραδείγματος θα την έχουν γευθεί ασφαλώς όλες οι « αδύνατες» οι οποίες προσπαθούν κατά καιρούς με διάφορα μέσα να αποκτήσουν τις διαστάσεις που εκείνες θέλουν.
Συχνά ακούνε να τους λένε πολύ επικριτικά οι άνθρωποι του περιβάλλοντος.
- Μα εσύ τώρα γιατί κάνης δίαιτα αφού είσαι μια χαρά.
Και συνήθως εκείνος που το λέει αυτό είναι ένας αρκετά ευτραφής και αυτό το λέει γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πώς αφού αυτός χωράει σε ένα σώμα 70 ή 80 κιλών εσύ δεν μπορείς να χωρέσεις σε ένα σώμα 65 κιλών.
Αφήστε λοιπόν την εσωτερική σας αίσθηση να διαγραφεί στην σιλουέτα σας και μην κρίνετε με τα δικά σας μέτρα τους άλλους αλλά και μην αφήνετε κανέναν να σας κρίνει με τα δικά του.


Πίσω

body

Διαφήμιση