ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Η απότομη απώλεια βάρους

Είναι πολύ δικαιολογημένη η ανυπομονησία που διακατέχει τους ανθρώπους οι οποίοι αποφασίζουν να αδυνατίσουν.
Βιάζονται να δουν το σώμα τους να παίρνει τις διαστάσεις που προσδοκούν και επί πλέον δεν τους είναι και πολύ εύκολο να βάλουν σε μια πειθαρχία στέρησης την όρεξή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις και παράγουν προϊόντα και συστήματα για γρήγορο αδυνάτισμα και πολλές φορές σε χρόνο «αστραπής».
Αυτό έχει πολλά μειονεκτήματα.
Το πιο βασικό είναι ότι το βάρος που χάθηκε απότομα, γρήγορα θα ξαναποκτηθεί και ότι ο οργανισμός θα υποστεί κινδύνους ως προς την ασφάλεια της καλής του λειτουργίας.
Η τροφή έχει κάποιο προορισμό όταν εισάγεται στο σώμα.
1. Βοηθούν στη λειτουργία των αδένων οι οποίοι προορίζονται να διευκολύνουν την πέψη, την αναπνοή και τη καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.
2. Συντελεί στην διατήρηση της άμυνας του οργανισμού.
3.Ωθεί τις δαπάνες ενέργειας (χειρονακτική ή πνευματική) η οποία εκτελείται από το άτομο.
Η τροφή δημιουργεί ένα απόθεμα λίπους το οποίο είναι μία αποθήκη θερμίδων, εφεδρική ενέργεια η οποία θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες του οργανισμού σε περίπτωση ασθένειας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής προσβολής.
Ο οργανισμός καταναλώνει για τις φυσικές του λειτουργίες 24000 θερμίδες ημερησίως κατά μέσον όρο.
Για να μπορέσει να προσαρμοστεί στη λήψη 1000 θερμίδων την ημέρα κατά την περίοδο της δίαιτας, και απ’ αυτές να αποθηκεύσει το λίπος που του χρειάζεται αλλά και να μάθει να λειτουργεί μ’ αυτό το δυναμικό χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά ο μηχανισμός «κούρας αδυνατίσματος» θα διαταράξει την ισορροπία του οργανισμού.
Ένα άλλο πολύ αμφιλεγόμενο κεφάλαιο στην προσπάθεια αδυνατίσματος είναι τα διάφορα σκευάσματα τα οποία ελέγχουν την όρεξη.
Αυτά θα επιφέρουν βέβαια ένα γρήγορο αδυνάτισμα, είναι όμως πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μίας νευρικής κατάπτωσης, να προκαλέσουν διαταραχές στην ισορροπία των ενδοκρινών συστημάτων και να οδηγήσουν έτσι σε πολλές οργανικές βλάβες.
Πρέπει λοιπόν στον αγώνα κατά της παχυσαρκίας να είμαστε συνετοί και να «καταστρατηγήσουμε» ένα συνδυασμό μιας ισορροπημένης δίαιτας μαζί με φυσική αγωγή, τέτοια που α έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ή δύο κιλών την εβδομάδα και όχι περισσότερα.
Με αυτή την τακτική όχι μόνο θα αδυνατίσει κανείς αλλά θα αισθανθεί καλά με την υγεία του επειδή οι απαραίτητες απαιτήσεις ενέργειας των λειτουργιών του θα είναι απόλυτα ικανοποιημένες.
Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι δεν θα ξαναπάρει τα κιλά που έχασε γιατί η κούρα αδυνατίσματος έγινε με σωστό και κανονικό ρυθμό χωρίς να αιφνιδιάσει τον οργανισμό.


Πίσω

body

Διαφήμιση