ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Ο θηλασμός και η σφριγηλότητα του στήθους

Η εποχή του θηλασμού είναι από τις πιο δημιουργικές στη ζωή μιας γυναίκας. Ποτέ δεν μπορεί να νοιώσει κανείς περισσότερο ολοκληρωμένος, πιο γεμάτος και πιο δημιουργικός παρά τις στιγμές που δίνει ζωή μέσα από τα δικά του σπλάχνα για να θρέψει και να αναπτύξει με τα δικά του βιολογικά αποθέματα, αυτή την ζωή που έφερε στον κόσμο
Όμως εκτός από όλα αυτά τα ασύλληπτα συναισθήματα που θα ήταν πραγματικά πολύ άδικο να τα στερηθεί μια γυναίκα, επειδή δεν θα ήθελε η ίδια να θηλάσει το μωρό της, υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες για τις οποίες πρέπει να θηλάσει το μωρό της μάνας του το γάλα και οι οποίες είναι εξ ίσου σημαντικές και πολύ περισσότερο ρεαλιστικές.
Επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και στην Αμερική αποδεικνύουν ότι ο καρκίνος του μαστού έχει μικρότερη συχνότητα σε γυναίκες που θήλασαν το μωρό τους και μάλιστα σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Θετικό στοιχείο ως προς τη σιλουέτα της νέας μητέρας είναι ότι η γυναίκα που θηλάζει χάνει περίπου 500 θερμίδες την ημέρα, θερμίδες οι οποίες χάνονται από την λειτουργία παραγωγής γάλατος και από τις θρεπτικές ουσίες που αντλεί το γάλα από τον οργανισμό.
Με μια ισορροπημένη δίαιτα κατά τη εποχή της γαλουχίας μπορεί η γυναίκα να επανέλθει πολύ γρήγορα στο φυσιολογικό βάρος, εφόσον καταναλώνει αυτό το ποσόν θερμίδων εξ αιτίας του θηλασμού.
Πολλές γυναίκες δεν θηλάζουν γιατί φοβούνται ότι θα χαλαρώσει το στήθος τους.
Το στήθος όμως δεν χαλαρώνει με τον θηλασμό γιατί ο μαστός δεν έχει δικό του μυ αλλά στηρίζεται στον μαστικό αδένα. Ο αδένας αυτός όσο λειτουργεί φυσιολογικά κρατάει σε καλή κατάσταση το στήθος.
Εάν εμποδιστεί η λειτουργία του κατά την εποχή της γαλουχίας θα επηρεαστεί αρνητικά η σφρηγιλότητα του στήθους.
Άρα περισσότερες πιθανότητες χαλάρωσης υπάρχουν αν δεν θηλάσει μια γυναίκα το μωρό της παρά αν το θηλάσει.


Πίσω

body

Διαφήμιση