ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα μάτια και τα μάτια σας

Το δέρμα των πάνω και κάτω βλεφάρων είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου, γι’ αυτό σπάζει και φθείρεται πολύ πιο εύκολα.
Το δέρμα που είναι γύρω από τα μάτια δεν έχει σαν υποδομή το λιπώδες στρώμα που έχει το δέρμα του προσώπου. Επίσης, στα μάτια μας και στο δέρμα των ματιών μας αποτυπώνονται η κούραση, η στενοχώρια, το άγχος, η ένταση, ακόμα και πολλές οργανικές δυσλειτουργίες.
Γι’ αυτό, η σύγχρονη αισθητική έχει επινοήσει ειδικές περιποιήσεις που απευθύνονται μόνο σ’ αυτό το τμήμα του προσώπου και η σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών παράγει προϊόντα, τα οποία είναι ειδικά παρασκευασμένα για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Τα ειδικά καλλυντικά των ματιών δεν περιέχουν ισχυρά συντηρητικά και έτσι είναι εντελώς ακίνδυνα όταν έρχονται σε επαφή με τα μάτια.
Μπορείτε λοιπόν, όταν νιώθετε τα βλέφαρα σας πολύ κουρασμένα και ταλαιπωρημένα, να βάλετε ένα παχύ στρώμα κρέμας ματιών, τόσο παχύ «σαν να αλείφετε το βούτυρο στο ψωμί», να τοποθετήσετε κατόπιν δύο μικρά κομμάτια βαμβάκι βουτηγμένο σε ειδική λοσιόν για τα μάτια και να μείνετε έτσι 20΄. Την περιποίηση αυτή καλό είναι να την κάνετε πριν πέσετε για ύπνο.
Τα εργαστήρια αισθητικής παρέχουν ειδικές φροντίδες για τα μάτια, οι οποίες συνίστανται σε χλιαρές μάσκες, σε ειδικά μασάζ για την τόνωση των βλεφάρων κ.α. Οι περιποιήσεις αυτές μπορούν να περιορίσουν την προδιάθεση του δέρματος των ματιών για ρυτίδες και χαλάρωση.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση