ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το δέρμα του λαιμού

Ο λαιμός αποκαλύπτει, πολύ πιο νωρίς από το υπόλοιπο πρόσωπο, την πραγματική ηλικία τη γυναίκας, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση.
Η φθορά του δέρματος του λαιμού μπορεί πολλές φορές να αρχίσει ακόμα και στην ηλικία των 30-35 ετών μιας γυναίκας.
Αυτό συμβαίνει, γιατί το δέρμα του λαιμού δεν στηρίζεται σε οστεώδη επιφάνεια, όπως το δέρμα του προσώπου, αλλά η σφριγηλότητά του εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι μύες (στερνοκλειδομαστοειδής μυς , μυώδες πλάτυσμα κ.α.) σ’ αυτή την περιοχή.
Επίσης, το δέρμα του λαιμού έχει φτωχότερο αγγειακό δίκτυο από ότι το υπόλοιπο δέρμα και επομένως δεν τρέφεται καλά, πράγμα το οποίο συμβάλλει στην ελαττωμένη τονικότητά του.
Πρέπει, λοιπόν, να φροντίζουμε ώστε να γυμνάζουμε από πολύ νωρίς αυτούς τους μύες και να διατηρούμε σε καλή κατάσταση τα οστά του αυχένα.
Προσέξτε να μη χρησιμοποιήσετε ποτέ μάσκα στο λαιμό μόνη σας. Αφήστε τις περιποιήσεις αυτές στην κρίση και στα χέρια της αισθητικού σας.
Οι κρέμες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνη σας στο σπίτι για το λαιμό βρίσκονται σε πλούσια ποικιλία στο εμπόριο και περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα, ελαστίνη, κολλαγόνο, αναζωογονητικά λάδια κ.λ.π.
 Σημαντικό όταν απλώνετε την κρέμα στο λαιμό σας, μην ξεχνάτε ποτέ να επεκτείνετε τις κινήσεις μέχρι τον αυχένα, το δέρμα του οποίου είναι κι αυτό ένα τμήμα του λαιμού σας.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση