ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ρεφλεξιολογία

Πριν από πολλούς αιώνες, μέσα από τα βάθη της Ασίας, ξεκίνησε ένα μασάζ ποδιών για να γίνει η κατάλληλη διάγνωση και να αποφασισθεί η θεραπευτική αγωγή, από γιατρούς και θεραπευτές. Βλ κεφ.6.
Στη Δύση αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι γνωστή με το όνομα
«θεραπεία κατά ζώνες» και πιο πρόσφατα έχει ονομαστεί «ρεφλεξολογία» δηλαδή ανακλαστολογία.
Στην αισθητική χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται σε όλων των ειδών τα μασάζ για να επιφέρει μια τεχνητή χαλάρωση στην ένταση των νεύρων. Η χαλάρωση παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην αγωγή για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, στην αγωγή  για την απώλεια βάρους  κ.α.
Η αρχή τη ρεφλεξολογίας είναι ότι σε κάθε όργανο και σε κάθε μυϊκή ζώνη του θώρακα και του κεφαλιού αντιστοιχεί σε μια ελάχιστη ζώνη στο ένα ή και στα δύο πόδια.
Ίσως φανεί παράλογο για ένα δυτικό μυαλό, ότι είναι δυνατόν να βελτιωθεί η λειτουργία κάποιου οργάνου με τη μάλαξη στο αντίστοιχο μέρος του ποδιού. Αλλά υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι έχουν εφαρμόσει την «θεραπεία κατά ζώνες» και μας βεβαιώνουν ότι μπορεί να προκληθεί μια βελτίωση της υγείας, όχι αμελητέα, εκεί όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί.  Επισημαίνουμε ότι έχει θαυμάσια αποτελέσματα  στο νευρικό σύστημα και στον τρόπο λειτουργίας του.
Ένας μεγάλος αριθμός νευρικών απολήξεων οδηγείται από το πόδι σε διάφορα μέρη του σώματος και γι αυτό με την ρεφλεξοθεραπεία μπορεί να προκληθεί μια αντανακλαστική αντίδραση σε αντίστοιχα μέρη επιφέροντας αρκετά σημαντική βελτίωση σε όργανα που πάσχουν από συσσωρευμένη ενέργεια. Έτσι έχουμε καλύτερη θρέψη των ιστών και αποβολή των απορριμμάτων στην άμεση γειτονιά του μέρους που διεγέρθηκε.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου από τον επαγγελματία που θα εφαρμόσει την μέθοδο.
Οι αισθητικοί παρακολουθούν μεταπτυχιακά σεμινάρια εκπαιδεύονται πλήρως, και μετά από την αποφοίτηση είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν την μέθοδο  με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Μερικές από τις αντίστοιχες ζώνες των πελμάτων σε κάθε όργανο του σώματος είναι:


Στο επάνω μέρος του πέλματος και κάτω από τα δάκτυλα βρίσκονται οι ζώνες των παρακάτω οργάνων:
-πνεύμονες,
-στομάχι,
-θυρεοειδής,
-πάγκρεας,
-νευρικό δίκτυο.
Στο μέσον του πέλματος:
-συκώτι,
-νεφρά,
-λεπτό έντερο,
-παχύ έντερο.

Στις φτέρνες αντιστοιχούν:
-το ισχιακό νεύρο,
-ο δωδεκαδάκτυλος,
-οι μηροί και
-τα γόνατα.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση