ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οξυγόνο και Ομορφιά στο δέρμα

Η αναπνοή των κυττάρων έχει πρωταρχική σημασία για την διατήρηση της ακμής των κυττάρων.
Ο γηρασμός έχει χαρακτηριστεί ως «φαινόμενο ελαττώσεως του οξυγόνου από τα κύτταρα» ή πιο απλά μιας ασφυκτικής τάσεως και έλλειψης ικανότητας των κυττάρων για αναπνοή. Το δέρμα μας αναπνέει κι αυτό όπως όλοι οι ιστοί, και η «διέλευση αερίων» μπορεί να γίνει όχι μόνο από το εσωτερικό προς το εξωτερικό αλλά εξίσου και από  την  έκταση του δέρματος μας, από «την κορφή ως τα νύχια». Είναι αυτή η λειτουργία που ονομάζεται άδηλος αναπνοή.
Σε πειράματα που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατόν να σταματήσει η ζωή σε  ένα ζώο εάν αυτό τοποθετηθεί σε μια ατμόσφαιρα οξειδίου του άνθρακα, έστω και αν διατηρηθεί το κεφάλι του στον καθαρό αέρα.
Η άδηλος αναπνοή του δέρματος παρουσιάζει μια προοδευτική παρακμή με το πέρασμα του χρόνου.
Έχει υπολογιστεί μια μειωμένη ικανότητα αναπνοής του δέρματος των ενηλίκων περίπου 30% σε σχέση με τους εφήβους.
Τα τελευταία χρόνια όλες οι φροντίδες εναντίον του γήρατος επικεντρώνονται σε ουσίες ικανές να αυξήσουν το δυναμικό της ζωτικότητας των κυττάρων.
Οι γεννητικοί αδένες, γερνούν κι αυτοί όπως τα άλλα όργανα, αλλά κανείς δεν απέδειξε μέχρι τώρα ότι ο δικός τους γηρασμός είναι αιτία η του γενικού γηρασμού του οργανισμού.
Χρειάζονται λοιπόν τροφή και οξυγόνο τα κύτταρα μας για να ξεφύγουν από τη βιολογική μας ηλικία και να διατηρήσουν την ζωτικότητά τους.
Μία από τις πρώτες επιστημονικές παρασκευές που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα εναντίον της παρακμής των κυττάρων υπήρξε ο ορθοβιοτικός όρος του Φιλάτωφ, ενός επιστήμονα πραγματικά πρωτοπόρου στην ανακάλυψη ουσιών άμυνας εναντίον του γηρασμού.
Για να μπορούν όμως τα κύτταρα να απορροφούν και να αφομοιώνουν την οποιαδήποτε τροφή που τους παρέχουμε από αυτά τα βιολογικά διεγερτικά, ή τα αρωματοθεραπευτικά εσάνς, πρέπει πρώτα να έχουν αυξημένη ικανότητα αναπνοής.
Χρειάζεται λοιπόν έντονη οξυγόνωση με ψεκασμούς όζοντος, μέσον απλό αλλά άριστα αποτελεσματικό, το οποίο χρησιμοποιείται από πολύ παλιά μέχρι σήμερα στην Αισθητική.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση