ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Νηστεία υγειά ομορφιά

Η νηστεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση της υγείας και η υγεία είναι ο μόνος δρόμος προς την ομορφιά.
    Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι οι περισσότερες βλάβες της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού οφείλονται στην υπερβολική και ακατάστατη διατροφή.
    ΄Ένας μεγάλος αριθμός ασθενειών οφείλεται στη συσσώρευση λιπαρών και βλαβερών καταλοίπων στον οργανισμό, τα οποία εμποδίζουν τη λειτουργία των οργάνων και σχηματίζουν ένα καλά προετοιμασμένο έδαφος για την εισβολή των μικροβίων. Η νηστεία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσον, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση του εσωτερικού καθαρισμού, υποχρεώνοντας τον οργανισμό να ζήσει στηριζόμενος στις παρακαταθήκες του και να διευκολύνει την λειτουργία των υπερτρεφόμενων ιστών.
Ελαττώνοντας τις ανάγκες του ο οργανισμός μπορεί να ζήσει πολύ καιρό με τις παρακαταθήκες του.
 Αυτό το απέδειξαν οι άνθρωποι οι οποίοι, με τη θέλησή τους και για λόγους καθαρά πνευματικούς, έβαλαν στη ζωή τους ένα πρόγραμμα αυστηρής στέρησης ποικιλίας και ποσότητας τροφής σε μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να παρατηρηθεί καμιά βλάβη στην υγεία τους.
Αντιθέτως, αυτοί οι λιτοδίαιτοι ασκητές έχουν πάντα διαύγεια πνεύματος, άριστη υγεία, φωτεινή και λαμπερή όψη.
Βέβαια όταν θέλει κανείς να επιχειρήσει για πρώτη φορά μια αποτοξινωτική δίαιτα θα πρέπει να ξέρει ότι έχει να υποστεί ορισμένες διαταραχές όπως άσχημη οσμή της αναπνοής, ιλίγγους και καμιά φορά στομαχικές διαταραχές.
Αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αναδρομική τοξίνωση η οποία πολύ γρήγορα παρέρχεται.
 Όσο πιο ευτραφές είναι ένα άτομο τόσο πιο έντονα θα είναι τα συμπτώματα αυτά, αλλά πάντα σύντομα και παροδικά.
Κατά τη διάρκεια της νηστείας και της ολιγοφαγίας οι διαδικασίες της αποβολής φθάνουν στο ανώτατο σημείο της αποτελεσματικότητάς τους. Ακόμη και το έντερο, που προηγουμένως ήταν απασχολημένο με την εργασία της απορροφήσεως, τώρα προσφέρει κι αυτό τη συνδρομή του στο έργο της αποβολής των άχρηστων ουσιών, με μεγάλες ποσότητες βλέννας τις οποίες εκκρίνει και συγχρόνως αποβάλλει.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η εκούσια στέρηση του φαγητού και η εγκράτεια στις λουκούλλειες πανδαισίες:
Βοηθάει τον  οργανισμό να μπει σε ανάπαυση.
Αποτρέπει την εισαγωγή στον πεπτικό σωλήνα, τροφών που οπωσδήποτε θα αποσυντεθούν και θα καταλήξουν σε δηλητήρια.
Δίνει στα απεκκριτικά όργανα τη δυνατότητα να εκτελέσουν το έργο τους.
Βοηθάει στην απορρόφηση των «άρρωστων» ιστών, με το φαινόμενο της αυτοσηψίας.
Και τέλος, με όλες αυτές τις διευκολύνσεις της λειτουργίας του οργανισμού, διευκολύνεται και η λειτουργία του νευροφυτικού συστήματος.
Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα πρόγραμμα λιτής δίαιτας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακολουθείστε τουλάχιστον από καιρού εις καιρόν μια υδρική δίαιτα για 24 ή 30 ώρες.
Υδρική δίαιτα με βάση ζωμό λαχανικών και αφεψήματα φυτών.
Θα εκτελείτε και θα πετυχαίνετε έτσι τη μικρή αποτοξίνωσή σας.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση