ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Καλλυντικά και εφηβεία

Μαζί με όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι γονείς στην εποχή της εφηβείας τα ν παιδιών τους, πρέπει να ασχοληθούν και με τη «νεογέννητη» φιλαρέσκεια στην ψυχοσύνθεση του κοριτσιού τους.
Πολλές μητέρες νέων κοριτσιών, νοιώθουν κάπως αμήχανα σχετικά με το αν θα πρέπει να ενθαρρύνουν ή όχι την έφηβη κόρη τους στην περιποίηση της ομορφιάς της.  Η περιποίηση όμως σ΄ αυτή την ηλικία είναι πολλές φορές συνυφασμένη με τα προβλήματα που δημιουργεί η εφηβεία στο δέρμα. Στην περίοδο αυτή έχουμε μια υπερλειτουργία των αδένων έσω εκκρίσεως και μια υπερπληθώρα ορμονών συνεπεία της οποίας είναι μαζί με όλα τα άλλα και κάποια υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων.
Οι αδένες αυτοί εκβάλουν στην επιδερμίδα, η οποία πολλές φορές γεμίζει με μαύρα στίγματα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει για κανένα λόγο να μένει το σμήγμα μέσα στους πόρους του δέρματος γιατί πολύ γρήγορα θα μεταβληθεί η σμηγματόρροια σε ακμή.
Επίσης, δεν θα ήταν καθόλου φρόνιμο να πιέζει κανείς μόνος του τους πόρους, γιατί μια τέτοια επέμβαση θα φέρει οπωσδήποτε άσχημα αποτελέσματα όπως σημάδια, ουλές, ακόμα και μολύνσεις.
Ο καθαρισμός του δέρματος πρέπει να γίνεται από ειδικούς, έτσι ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αποφεύγεται κάθε κακή συνέπεια για το δέρμα, όπως σημάδια, ερεθισμοί, διαστολή των αγγείων κ.α.
Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δύο ως τρεις μήνες, οι πόροι θα ξαναγεμίσουν με σμήγμα και τότε θα χρειαστεί να ξαναεπισκεφθεί ο έφηβος το ινστιτούτο αισθητικής για καθαρισμό.
Όσο για το μακιγιάζ, αν η αιτία που κάνει τη μητέρα να ανησυχεί είναι η υγεία του δέρματος, τότε δεν έχει κανένα λόγο να εμποδίσει την κόρη της να βάφεται. Τα προϊόντα μακιγιάζ σήμερα είναι όλα ακίνδυνα για το δέρμα.
Τέλος, πρέπει από τώρα να μάθουν όλα τα νέα κορίτσια ότι ο καθαρισμός του δέρματος με το γαλάκτωμα είναι τόσο απαραίτητος όσο και το καθημερινό τους μπάνιο ή το βούρτσισμα των δοντιών.


Πίσω

general

Διαφήμιση