ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προστασία από ιούς στην αισθητική

Τα τελευταία χρόνια και με την εμφάνιση της επιδημίας του AIDS, έχουν ενοχοποιηθεί ως φορείς μεταδόσεως της ασθένειας σχεδόν όλες οι εργασίες οι οποίες έχουν σχέση με το ανθρώπινο σώμα.
Οι εργασίες που γίνονται με βελόνα είναι αυτές που έχουν συγκεντρώσει τον περισσότερο φόβο σχετικά με το ενδεχόμενο μετάδοσης ιών και μικροβίων. Έχουν ακουστεί τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό για τις βελόνες και τη μετάδοση του AIDS και οι φόβοι του κόσμου είναι πολύ δικαιολογημένοι.
Οι βελόνες της ριζικής αποτρίχωσης έχουν εισπράξει κι αυτές το μερίδιό τους στην αγωνία και στις ανησυχίες των γυναικών που υποβάλλονται σ΄ αυτή τη θεραπεία.
Βλέπουμε πολύ συχνά νέες κοπέλες να ρωτούν με τρόπο τη στιγμή που αρχίζουν τη θεραπεία τους.
«Τι θα γίνει με τη βελόνα που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί;»
Οι φόβοι αυτοί είναι πολύ δικαιολογημένοι αλλά μόνο γιατί οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουν ότι η βελόνα της ριζικής αποτρίχωσης δεν μπαίνει μέσα στο δέρμα, αλλά σ΄ ένα κόλπωμα του δέρματος που είναι ο θύλακος μέσα στον οποίο είναι φυτρωμένη η τρίχα.
Αν η αισθητικός έχει σωστό στόχο την ώρα που δουλεύει, δεν τραυματίζει το δέρμα και η βελόνα της εισβάλει από τον πόρο του δέρματος κατευθείαν στον θύλακα ης τρίχας, τότε δεν υπάρχει φόβος μετάδοσης μικροβίων γιατί δεν έχουμε καμιά επαφή βελόνας και αίματος. Αν κατά τη διάρκεια της δουλειάς της η αισθητικός κάποια στιγμή αστοχήσει και εμφανισθεί μια μικρή σταγόνα αίμα τότε συζητείται το ενδεχόμενο μετάδοσης ιών (ηπατίτιδας , AIDS κ.α.) αν και πολλοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από μία μόνο σταγόνα για να γίνει η μόλυνση.
Αν όμως η βελόνα αποστειρώνεται από την αισθητικό σας με οινόπνευμα 70ο ή με διάλυμα χλωρίνης, δεν θα πρέπει να φοβάστε. Αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να ζητήσετε από την αισθητικό σας να σας προμηθεύσει μια καινούργια βελόνα, που θα την έχετε δική σας, και θα της την δίνετε κάθε φορά για την αποτρίχωσή σας έχοντας έτσι την απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια στους φόβους σας.


Πίσω

general

Διαφήμιση