ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η συμβολή της ατμόσφαιρας στη ενυδάτωση του δέρματος

Η υγρασία τηςατμόσφαιρας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγων για την ενυδάτωση του δέρματος.
Τώρα το φθινόπωρο, αυτό το φυσικό καλλυντικό βρίσκεται άφθονο στη φύση και τροφοδοτεί συνεχώς τα πρώτα στρώματα της επιδερμίδας με νερό που τους είναι απαραίτητο για τη λάμψη και την ελαστικότητά τους.
Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η τοποθεσία στην οποία εκθέτουμε το δέρμα μας στην υγρή ατμόσφαιρα.
Η υγρασία της εξοχής σχηματίζεται από τα ατμοσφαιρικά ιόντα και εισχωρεί στο δέρμα με μορφή ιονιζόμενου νερού.
Ενώ η υγρασία των πόλεων είναι πολύ συχνά τοξική για το δέρμα γιατί λόγω της μολυσμένης ατμόσφαιρας παρουσιάζει μια συμπύκνωση χημικών μορίων.
Φροντίστε λοιπόν τώρα το Φθινόπωρο, όταν κυκλοφορείτε έξω από το σπίτι, να έχετε συνεχώς προστατευμένο το δέρμα σας με μία πολύ ενισχυμένη υδατική κρέμα. Αυτό γίνεται πιο απαραίτητο όταν η ατμόσφαιρα ξηραίνεται και το κρύο του χειμώνα γίνεται δυνατό.
Τότε πρέπει να ενισχύσετε την προστασία του δέρματος με κρέμες που περιέχουν λιπαρές ουσίες.
Ένας σημαντικός τρόπος ενυδατώσεως του δέρματος είναι ο εξής:
Κάθε μέρα μετά το βραδινό σας μπάνιο αφήστε το νερό στο δέρμα του προσώπου σας και σκουπίστε όλο το υπόλοιπο σώμα.
Τοποθετήστε πάνω στο υγρό δέρμα μια κρέμα με μεγάλη περιεκτικότητα γλυκερίνης η οποία θα κρατήσει την υγρασία και έτσι θα αποκατασταθεί η ισορροπία ης κερατίνης στιβάδας στις ποσότητες του νερού που της χρειάζεται.
Το να προσπαθεί όμως κανείς να ενυδατώσει το δέρμα του, χωρίς να πίνει άφθονο νερό είναι σαν να επιχειρεί το αδύνατο. Η καλύτερη υδατική κρέμα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συγκρατεί το ήδη υπάρχον νερό του δέρματος.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και ουσιώδες να φροντίζουμε για την ενυδάτωση του δέρματος πρώτα απ΄ όλα πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.


Πίσω

general

Διαφήμιση