ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η συμβολή του μασάζ στον μεταβολισμό του δέρματος

Η περιποίηση με τα χέρια χάνει έδαφος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας της Αισθητικής. Η μηχανική δουλειά στην περιποίηση του προσώπου και του σώματος, μέσα σ΄ ένα εργαστήριο Αισθητικής έχει καταλάβει σχεδόν το 75% - 80% των περιποιήσεων.
Για τη θρέψη και τον μεταβολισμό του δέρματος του προσώπου, η περιποίηση με τα χέρια είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος.
Οι έρευνες των βιομηχανιών, που άρχισαν να αφθονούν πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα είναι ικανές να αποδείξουν τη χρησιμότητα του μασάζ.
Είναι γνωστό, εδώ και περισσότερο από πενήντα χρόνια, ότι ένα κοινό μασάζ προκαλεί διαστολή των τριχοειδών αγγείων, με την απελευθέρωση της ισταμίνης.
Παρά πολλοί συγγραφείς έχουν χαρακτηρίσει το μασάζ ως μια τέχνη πολύ πιο «λεπτή και ευγενική» απ΄ ότι φανταζόμαστε συνήθως.
Έχει διαπιστωθεί ότι κάτω από τις κινήσεις του χεριού, συμβαίνουν μέσα στο δέρμα πολλά μεταβολικά φαινόμενα.
Ο βιολόγος Tsarek παρατήρησε σε τελευταίες έρευνές του ότι, με την επίδραση της υψηλής πίεσης που υφίσταται το δέρμα με τη μάλαξη των χεριών, αναπτύσσεται σημαντικά η δραστηριότητα της κυτταρικής αναπαραγωγής με την αύξηση και σύνθεση πολύτιμων βιολογικών στοιχείων.
Οι κρέμες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μασάζ και οι οποίες περιέχουν πολυάριθμες βιολογικές δραστικές ουσίες, δίνουν με τη βοήθεια της μάλαξης αποτελέσματα που πάνε πολύ πιο μακριά από κει που ο παρασκευαστής τους έχει προβλέψει.
Το μασάζ και η περιποίηση με τα χέρια είναι αξιοσημείωτη και μοναδική μέθοδος για τη διέγερση και ενεργοποίηση του μεταβολισμού του δέρματος.


Πίσω

general

Διαφήμιση