ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Θεραπευτείτε ξεκουραστείτε με μασάζ

Το μασάζ πριν από εκατοντάδες χρόνια εθεωρείτο μέσον της καλής λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, της θεραπείας πολλών τραυματισμών στα οστά και στους μυς και ακόμα αρκετών πόνων που είχαν σα συνέπεια την κακή λειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος.
Η τεχνική αυτή από εμπειρική που ήταν τα χρόνια εκείνα, έχει εξελιχθεί στις μέρες μας σε μια ολόκληρη επιστήμη με μια ποικιλία χειρισμών του μασάζ, που ακόμα και για τους ειδικούς είναι καμιά φορά δύσκολο να την παρακολουθήσουν.
Από την μακρινή Κίνα μας έρχεται η τεχνική της δακτυλοπίεσης, η ποία βασίζεται στην Κινέζικη θεωρία των μεσημβρινών (των νοητών γραμμών που θεωρούν οι Κινέζοι ότι χωρίζεται το σώμα και που οι κάθε μια απ΄ αυτές τις γραμμές αντιστοιχεί σε κάποιο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού). Οι δακτυλικές πιέσεις γίνονται επάνω στα καθορισμένα σημεία αυτών των μεσημβρινών τα οποία αντιστοιχούν το κάθε ένα ξεχωριστά σε κάποιο όργανα του σώματος.
Τα αντανακλαστικά αυτά σημεία των οργάνων συγκεντρώνουν την ενέργεια που παίρνει ο άνθρωπος από το σύμπαν που τον περιβάλλει (ουρανό, γη, αέρα, νερό) και που χάρη σ΄ αυτήν την ενέργεια μπορεί και λειτουργεί ο οργανισμός του.  Η αρμονία και η ισορροπία της συγκεντρωμένης ενέργειας στα όργανα του σώματος είναι το κλειδί της καλής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού.
Οι δακτυλοπιέσεις μπορούν με μια ορισμένη τεχνική να απελευθερώσουν την παραπανίσια συσσωρευμένη ενέργεια εκεί που υπάρχει και να δημιουργήσουν συσσώρευση ενέργειας εκεί που αυτή είναι μειωμένη, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη ισορροπία για την καλή λειτουργία του οργανισμού.


Πίσω

general

Διαφήμιση