ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το δέρμα και οι τέσσερις εποχές

Με τις καινούργιες έρευνες που ασχολούνται με τους βιορυθμούς, έχει έρθει πρόσφατα στην επικαιρότητα αυτή η παλιά αλήθεια ότι «η ζωή του ανθρώπου καθώς και του σύμπαντος καθορίζεται από κοσμικούς ρυθμούς».
Έχουν γίνει πολλαπλά πειράματα σε αναρίθμητες κλινικές έρευνες από τον καθηγητή d’ Arsoval πρώτα και κατόπιν από τον Emile Duhot που απέδειξαν ότι τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, όποια κι αν είναι, μπορούν να επηρεάσουν την οργανική συμπεριφορά του ανθρώπου.
Φυσικά, υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα σημεία, αλλά επειδή έχουμε ατμοσφαιρικούς παράγοντες που επανέρχονται περιοδικά, όπως είναι οι εποχές. Γίνεται τώρα παραδεκτό ότι αυτή η εξωτερικά ατμοσφαιρική επίδραση είναι ικανή να επιφέρει σε μεγάλο βαθμό επιπτώσεις στο σώμα μας και τον οργανισμό μας.
Το δέρμα, ως όργανο του σώματος, δέχεται όλες τις οργανικές και ψυχικές καταστάσεις. Πρέπει λοιπόν να το ενισχύσουμε κάθε φορά ανάλογα με τις καιρικές μεταβολές.
Την άνοιξη έχουμε μια έξαρση των θυλάκων (πόρων) του δέρματος, εμφάνιση λεκέδων και δυσχρωμιών και ενδεχομένως διαταραχή του χρώματος του δέρματος.
Πρέπει να το ενισχύσουμε από τον Φεβρουάριο με ειδικά λίφτινγκ, με θεραπείες για συστολή των πόρων και να πλουτίζουμε τη διατροφή μας με άφθονη βιταμίνη C.
Το καλοκαίρι έχουμε αύξηση της σμηγματόρροιας λόγω της δραστηριοποίησης των σμηγματογόνων αδένων από τη μεγάλη ζέστη. Χρειάζονται συχνοί καθαρισμοί και επιφανειακά πήλιγκ για να απαλλαγεί το δέρμα από την υπερβολική συσσώρευση των νεκρών κυττάρων.
Το φθινόπωρο έχουμε πτώση των μαλλιών, γι΄ αυτό χρειάζονται ειδικές περιποιήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, το φθινόπωρο είναι απαραίτητο να προβούμε στις ενδεδειγμένες θεραπείες του δέρματος για να εξαλείψουμε τις κακές επιδράσεις της έντονης ακτινοβολίας που αυτό δέχθηκε το καλοκαίρι.
Το χειμώνα έχουμε έντονη ξηρότητα και επέκταση της ευρυαγγείας, αν υπάρχει. Πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες, να περιποιηθούμε με μεθόδους κατά της αφυδάτωσης και να αποφεύγουμε τις απότομες εναλλαγές του κρύου και ζεστού για να προλάβουμε τις ευρυαγγείες.


Πίσω

general

Διαφήμιση