ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ακμή και τρόπος θεραπείας

Η ακμή είναι μία πολύπλοκη δερματοπάθεια ποικίλης αιτιολογίας, η οποία ταλαιπώρησε και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια, παρ’ όλη την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και την πρόοδο της τεχνολογίας των φαρμάκων και των καλλυντικών.

Πρωτοεμφανίζεται στην εποχή της εφηβείας και μαζί με όλες τις άλλες δυσκολίες, προκαλεί πολλές φορές και ψυχολογικά προβλήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο οι πάσχοντες πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πού πρέπει να απευθύνονται για την θεραπεία τους.

Οι ειδικότητες οι οποίες ασχολούνται με την πάθηση της ακμής είναι αυτή της Αισθητικού και του Δερματολόγου.

Είναι πλέον βέβαιο ότι ούτε η Αισθητικός μπορεί να ασχοληθεί μόνη της με την πάθηση αλλά ούτε και ο Δερματολόγος μπορεί να προσφέρει στην πάσχουσα εκείνες τις περιποιήσεις και τις φροντίδες πού γνωρίζει πολύ καλά η Αισθητικός.

Ο ρόλος της Αισθητικού αναλαμβάνεται την εποχή που η ακμή πρωτο­εμφανίζεται με την μορφή των μαύρων στιγμάτων.

Σ’ αυτή την φάση πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι βαθύς καθαρισμοί για να απαλλαγεί το δέρμα από το σμήγμα ( λίπος) που του φράζει τους πόρους και να αποφευχθεί με τον τρόπο αυτό ο κίνδυνος των μολύνσεων.

Αν αυτή η δουλειά γίνει σωστά από την αρχή θα έχουμε ήδη κερδίσει το 80% της θεραπείας μια και είναι νόμος στην ιατρική το….. «καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε ».Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε επουλωτικές κρέμες στην ακμή εάν δεν έχει προηγηθεί εξαγωγή του σμήγματος γιατί τότε αντί να βοηθήσουμε στην θεραπεία αντίθετα «κουκουλώνουμε» το πρόβλημα.

Αν η ακμή έχει προχωρήσει πριν προλάβει κανείς να την αναχαιτίσει μόλις εμφανιστεί τότε θα παίξει το ρόλο του ο Δερματολόγος με τα φάρμακα που θα χορηγήσει, εσωτερικά και εξωτερικά στον πάσχοντα και που σε καμία περί­πτωση δεν μπορεί να ασχοληθεί μ’ αυτά η Αισθητικός.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα της ακμής είναι «πολύ βαρύ» για να το σηκώνει η αισθητικός μόνη της στις πλάτες της, γι αυτό πρέπει πάντα να εμπιστευόμαστε αυτήν αισθητικό η οποία μοιράζετε παρόμοια προβλήματα με ειδικούς ιατρούς.

Μετά την θεραπεία του δερματολόγου η αισθητικός θα αναλάβει με τις δικές της περιποιήσεις να περιποιηθεί και πάλι το ταλαιπωρημένο πλέον δέρμα και να το βοηθήσει να ανακτήσει ξανά την φυσιολογική του λειτουργία.

Εκείνο λοιπόν που πρέπει να ξέρει όποιος πάσχει από ακμή είναι, ότι η ολοκληρωμένη θεραπεία γίνεται μόνο με τον συνδυασμό ιατρικών συνταγών και αισθητικών φροντίδων.


Πίσω

adv right

Διαφήμιση