ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Υδατική κρέμα και πόσο νερό δίνει στο δέρμα;

Για να μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς σωστά την υδατική κρέμα πρέπει και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει καλά τις πηγές από τις οποίες αντλεί το δέρμα την υγρασία που του χρειάζεται.

Η επιδερμίδα είναι αδιάβροχη και χρησιμοποιείται ως προστατευτικό περίβλημα του κυρίως δέρματος.

Στο κυρίως δέρμα υπάρχει μια ζελατινώδης ουσία πλούσια σε νερό, μέσα στην οποίαν βρίσκονται ορισμένα όργανα του δέρματος όπως:

  • Ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης,
  • Ιδρωτοποιοί και σμηγματογόνοι αδένες,
  • Θύλακοι των τριχών, και άλλα.

Η μόνη πηγή από την οποίαν μπορεί να αντλήσει νερό η επιδερμίδα, είναι το κυρίως δέρμα αυτό όμως το νερό εξατμίζεται όταν η επιδερμίδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε πάντα το ορατό αυτό και τελευταίο στρώμα του δέρματός μας για να μπορεί να αντιστέκεται στην περιττή αποβολή του νερού από το δέρμα και γενικά από τον οργανισμό.

Πώς μπορεί τώρα να ενυδατωθεί ένα αφυδατωμένο δέρμα;

Εκτός από τις απαραίτητες περιποιήσεις στο εργαστήριο αισθητικής οι οποίες έχουν την δυνατότητα να τονώσουν την αρτηριακή, φλεβική και λεμφική κυκλοφορία πρέπει συγχρόνως να τροφοδοτούμε τον οργανισμό με ένα λίτρο νερό ημερησίως, πράγμα το οποίο θα συμβάλλει στην καλή πέψη και θα ανανεώσει το πλάσμα του αίματος.

Όμως πολύ σπουδαίο ρόλο θα παίξει και η καθημερινή καλλυντική περιποίηση δηλαδή η συχνή χρήση της υδατικής κρέμας η οποία δη­μιουργεί ένα προστατευτικό «τείχος» στο δέρμα και το βοηθάει να συγκρατεί την δική του υγρασία και να μην την διασκορπίζει στην επιφάνεια


Πίσω

adv right

Διαφήμιση