ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η Αρωματοθεραπεία

Έχετε ακούσει για την αρωματοθεραπεία και για τα ευεργετικά της αποτελέσματα στο δέρμα ;

Aυτά τα τελευταία χρόνια « χαλάει κόσμο »στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Οι αισθητικοί την εφαρμόζουν στα εργαστήριά τους όπου έχει θαυμάσια αποτελέσματα στο δέρμα και οι επιστήμονες όλου του κόσμου μετά από μακροχρόνιες μελέτες, μιλάνε για την διεισδυτικότητα των αιθέριων ελαίων στο δέρμα.

Το αιθέριο έλαιο είναι ένα πλήρες μόριο το οποίο παράγεται στο φυτικό κόσμο από ειδικευμένα κύτταρα, που με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας εισχωρεί μέσα στο φυτό και μετατρέπεται σε βιολογική ενέργεια ότι. Αυτό αποδεικνύεται με το γεγονός ότι η εξέλιξη ενός φυτού σε εκχύλισμα, είναι ανάλογη με την ηλιοφάνεια του τόπου στον οποίο αναπτύσσεται το συγκεκριμένο φυτό.

Οι αρωματικές ύλες παρασύρονται από τα φυτά με απόσταξη.

Για να παρασκευαστούν αιθέρια έλαια καλής ποιότητας πρέπει να αποστάζονται πολύ μικρές ποσότητες φυτών και να επιλέγεται σωστά το τμήμα του φυτού που θα χρησιμοποιηθεί.

Επίσης παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο ο τόπος και ο χρόνος της συγκομιδής.

Εάν τηρηθούν όλες αυτές οι προϋποθέσεις για την παρασκευή με τα αιθέρια έλαια έχουμε ένα προϊόν πολύ ευεργετικό για την περιποίηση του δέρματος.

Αυτό συμβαίνει γιατί η λεπτότητα του μορίου τους, επιτρέπει να διεισδύσουν αρκετά βαθιά στο δέρμα.

Ανάλογα με την κατηγορία των φυτών π.χ. μαντζουράνα, κουφοξυλιά, θυμάρι, αγριομολόχα, λεμόνι, σόγια, αβοκάντο, κ.α. μπορούμε να πετύχουμε στο δέρμα τόνωση, σύσφιξη, ανανέωση, καταπολέμηση της ακμής, βελτίωση των ρυτίδων κ.τ.π.

Προσοχή η χρησιμοποίηση των αιθέριων ελαίων γίνεται μόνο στα εργαστήρια αισθητικής και η εφαρμογή τους αποτελεί μία ειδικότητα για την οποίαν η αισθητικός παίρνει ιδιαίτερη εκπαίδευση.


Πίσω

adv right

Διαφήμιση