ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι ουλές στο δέρμα θεραπεύονται;

Οι ουλές στο δέρμα δημιουργούνται πάντα μετά από ένα τραυματισμό. Όσο πιο βαθιά εισχωρεί το τραύμα τόσο πιο δύσκολο είναι να θεραπευθεί η ουλή που προκαλείται απ’ αυτό.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις εμφανίσεως ουλών στο δέρμα είναι μετά από μια θεραπευμένη ακμή.

Δεν είναι όμως απαραίτητα να αφήσει ουλές η ακμή στο δέρμα. Αυτό εξαρτάται πάντα από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η θεραπεία της ακμής.

Η πρωταρχική αρχή της αποφυγής αυτού του « ατυχήματος », γιατί περί ατυχήματος πρόκειται όταν δημιουργείται ουλή στο δέρμα, είναι να μην σπάμε τα σπυράκια της ακμής.

Άλλη αιτία δημιουργίας ουλών είναι ο κακός χειρισμός κατά την θεραπεία της ριζικής αποτρίχωσης, όπου αν η αισθητικός δεν είναι έμπειρη και δουλεύει χωρίς να έχει καλό « στόχο » της βελόνας στο δέρμα τότε μπορεί να τραυματισθεί ο πόρος του δέρματος και να έχουμε με την πάροδο του χρόνου ουλή.

Μια άλλη αιτία είναι όταν « δεν αφήνουμε ήσυχο » ένα τραυματισμό του δέρματος αλλά τον «ανασκαλεύουμε» συνεχώς με τα νύχια μας και βοηθάμε έτσι το τραύμα να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται στο δέρμα.

Η εξαφάνιση των δημιουργημένων ουλών εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες.

Από την ηλικία

 

Όσο σε πιο προχωρημένη ηλικία βρίσκεται το άτομο τόσο δυσκο­λότερα θεραπεύονται οι ουλές του, γιατί το δέρμα σε νεαρή ηλικία αναπλάθεται πολύ εύκολα.

 

Από τη χρονική διάρκεια εμφανίσεως της.

 

Όσο πιο πρόσφατη είναι μια ουλή τόσο μεγαλύτερες και περισσότερες δυνατότητες θεραπείας υπάρχουν.

 

 

Από το βάθος το οποίο έχει πάρει η ουλή στο εσωτερικό του δέρματος.

 

Όσο πιο επιφανειακή είναι μια ουλή τόσο πιο εφικτή είναι η θεραπεία της, κι αυτό γιατί δεν έχει φθάσει η βλάβη ως την βλαστική στιβάδα επομένως υπάρχει δυνατότητα ανάπλασης του δέρμα­τος εφ’ όσον η στιβάδα αυτή βοηθά να αναγεννηθούν οι άλλες τέσσερις.

 

Πρέπει να ξέρουμε ότι για να δημιουργηθεί ουλή από τραυματισμό του δέρματος, πρέπει αυτός να φθάσει μέχρι την βλαστική στιβάδα, δηλ. μέχρι το στρώμα του δέρματος το οποίο αναγεννά τις υπόλοιπες στιβάδες.

Οι προσπάθειες που γίνονται για την θεραπεία των ουλών είναι ποικίλες.

Έχουμε λοιπόν το βαθύ πήλιγκ το οποίο γίνεται αυτά τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία στα εργαστήρια αισθητικής.

Ο τρόπος που ενεργεί στην θεραπεία των ουλών είναι απλός και χωρίς καμία παρενέργεια για το δέρμα.

Το υλικό αποτελείται από ειδικά φυτά τα οποία έχουν την ικανότητα να φθάνουν μέχρι το τρίτο στρώμα της επιδερμίδας και να βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί σε βαθμό τέτοιο, που οι ουλές να γίνονται όλο και πιο επιφανειακές ώσπου μετά από δύο έως τρεις εφαρμογές να εξαφανίζονται σχεδόν τελείως.

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας είναι ο συνδυασμός φυτικού πήλιγκ και αναπλαστικής θεραπείας στο εργαστήριο αισθητικής.

Η θεραπεία με αναπλαστικές κρέμες και με ειδικά μασάζ, αμέσως μετά την αποφλοίωση του δέρματος έχει θαυμάσια αποτελέσματα γιατί το δέρμα καθαρό και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα, απορροφά σαν εύφορο έδαφος πλέον όλες τις αναπλαστικές ουσίες που του διοχε­τεύουμε.

Οι ουσίες οι οποίες έχουν την δυνατότητα να θρέψουν μία ουλή είναι:

*Κολλαγόνο

* Ελαστίνη

*Συνδετικός ιστός

*Βιταμίνη Α

* Βιταμίνη Β

* Βιταμίνη C

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στα προϊόντα περιποιήσεως για την θεραπεία των ουλών μετά από ένα βαθύ πήλιγκ.


Πίσω

adv right

Διαφήμιση