ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πριν φθάσετε στην βλεφαροπλαστική

Η σημασία των ματιών στην ομορφιά ενός προσώπου έχει πολύ μεγάλη αξία και αναγνωρίζεται από όλους.

Τα ωραία μάτια είναι ένα κεφάλαιο για την γυναικεία ομορφιά, αλλά ένα κεφάλαιο που δυστυχώς «σπαταλιέται» πού γρήγορα και πολλές φορές αλόγιστα.

Για τους ειδικούς ( αισθητικούς και κοσμητολόγους) τα μάτια και ο λαιμός είναι οι περιοχές της μεγαλύτερης προσπάθειας για φροντίδα, γιατί σ’ αυτές τις περιοχές αποκαλύπτεται πολύ νωρίς η ηλικία του ανθρώπου.

Οι ρυτίδες των ματιών παρουσιάζονται συνήθως με την πάροδο της ηλικίας, αλλά πολλές φορές αποτυπώνονται πρόωρα στα πολύ κινητικά πρόσωπα ( αυτά που κάνουν έντονους μορφασμούς) κυρίως όταν το δέρμα είναι ξηρό και λεπτό.

Στις περιπτώσεις που οι ρυτίδες δεν οφείλονται στην προχωρημένη ηλικία, οι αισθητικές περιποιήσεις μπορούν να μας δώσουν θαυμάσια αποτελέσματα.

Εκτός από τις αισθητικές περιποιήσεις τις οποίες θα εφαρμόσει η αισθητικός σας, με τα πολύ αποτελεσματικά μέσα τα οποία διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία, μπορείτε να ενισχύσετε τις περιποιήσεις αυτές και εσείς μόνες σας μόνες σας στο σπίτι με τους εξής τρόπους.

Ασκήσεις

  1. Μία έως δύο φορές την ημέρα στρέψτε τα μάτια σας, πλαγίως κατόπιν προς τα επάνω και ύστερα προς τα κάτω, χωρίς να κινείτε καθόλου το κεφάλι. Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε πέντε κύκλους κάθε φορά.
  2. Palming. ( κάλυψη των ματιών με τα χέρια ).

Με τα μάτια ανοικτά καλύψτε τα, με τα δύο σας χέρια με τέτοιο τρόπο που να μην αφήνεται να περάσει κανένα ίχνος φωτός. Διατηρήστε τα μάτια ανοικτά και φέρετε στο μυαλό σας διαδοχικά:

Α. Πολύ μαύρα αντικείμενα

Β. Το λευκό χρώμα

Γ. Ευχάριστα τοπία.

Οι κρέμες που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχουν ως βάση εξωτικά λάδια, εκχυλίσματα ιστών, εμβρυακά εκχυλίσματα, λάδια χελώνας κ.τ.λ.

Αν έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια ή αν τα βλέφαρά σας πρήζονται και ξεπρήζονται με ένα κυκλικό ρυθμό που κρατάει μερικές μέρες ή μερικές στιγμές μπορείτε να τις καταπολεμήσετε ως εξής:

Μία ή δύο φορές την ημέρα μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με αλατισμένο νερό σε θερμοκρασία βρύσης, ( δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτισε μισό λίτρο νερό ), ή κομπρέσες με αφέψημα δεντρολίβανου ή χυμό στυμμένης πατάτας.

Μετά από τις κομπρέσες είναι απαραίτητη η χρήση μίας αναπλαστικής κρέμας ματιών.


Πίσω

adv right

Διαφήμιση