ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αισθητική και ψυχική υγειά

Κάθε διαταραχή του νευροφυτικού συστήματος είναι δυνατό να προκαλέσει στην επιδερμίδα εξανθήματα, ερυθήματα, σπυράκια κ.λ.π. Επίσης, οι συσπάσεις ορισμένων μυών οι οποίοι ονομάζονται συναγωνιστές και ανταγωνιστές μύες, έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης για τους ψυχολόγους και ψυχαναλυτές στις παρατηρήσεις τους για τη βαθύτερη ανάλυση του ανθρώπινου συναισθήματος και την σχέση αυτής της λειτουργίας των μυών με την έκφραση του προσώπου (οι συναγωνιστές μύες συνεργάζονται για να γίνει μια κίνηση και οι ανταγωνιστές την αναστέλλουν). Στις περιπτώσεις που αυτοί οι μύες δεν συνεργάζονται σε μία αρμονική σύσπαση τότε το δέρμα του προσώπου ρυτιδώνει και τα χαρακτηριστικά του ατόμου αλλοιώνονται.
Μέσα σε ένα εργαστήριο αισθητικής η αρμονική σύσπαση των μυών μπορεί να επιτευχθεί με το μασάζ το οποίο προσφέρει η αισθητικός στην πελάτισσα της.
Ο Κρίστιαν Μπάρναντ επισημαίνει τη χρησιμότητα του μασάζ, το οποίο, όπως λέει ο ίδιος, εφαρμόζεται αιώνες τώρα για τη χαλάρωση των νεύρων, την ανακούφιση του πόνου, και την ανάπαυση του πνεύματος. Οι μέθοδοι είναι πολλές, λέει ο διάσημος καρδιοχειρουργός και μπορούν χωρίς τη χρησιμοποίηση άλλου υλικού να περιορίσουν αποτελεσματικά τη νευρική ένταση.  Ένα κομμάτι απ’ αυτή τη χαλάρωση των νεύρων και την ανάπαυση του πνεύματος, την κρατούν μέσα στις «χούφτες» τους οι αισθητικοί με τη μεγάλη ποικιλία των μασάζ, που εφαρμόζουν σήμερα στα εργαστήριά τους.
Όταν η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη σε μια αναπαυτική πολυθρόνα και για δύο ώρες τουλάχιστον δέχεται τις περιποιήσεις από τα έμπειρα χέρια της αισθητικού της, ένα μεγάλο μέρος αυτών των περιποιήσεων είναι το μασάζ.
Η ψυχική ηρεμία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην έκφραση του προσώπου και γενικά στα χαρακτηριστικά του.

Η χαλάρωση που της χαρίζει αυτή η περιποίηση, θα έχει σαν συνέπεια τη θεαματική αλλαγή στην έκφραση του προσώπου της, αφού η ένταση θα έχει εξαφανιστεί.
Πώς μπορεί λοιπόν, να αμφισβητηθεί η συμβολή των αισθητικών περιποιήσεων στην ηρεμία του ψυχικού μας κόσμου και κατ’ επέκταση στη λάμψη και τη φρεσκάδα του προσώπου, που είναι συνέπεια αυτής της ψυχικής ισορροπίας.


Πίσω

psychology

Διαφήμιση