ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Η ομορφιά των χεριών

Τα χέρια αποτελούν την έκφραση του χαρακτήρα, της προσωπικότητας, αλλά και της ηλικίας μας.
Γι’ αυτό χρειάζονται την ίδια περιποίηση και φροντίδα όπως η υπόλοιπη εμφάνισή μας, αφού η ομορφιά των χεριών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γοητείας.
Ο χρόνος, άλλωστε, που απαιτείται για την περιποίησή τους, δεν είναι περισσότερος από λίγα λεπτά κάθε μέρα.
Ο κυριότερος εχθρός των χεριών είναι η τραχύτητα του δέρματος. Αυτή προκαλείται από τη χρήση των απορρυπαντικών, στον αέρα, το κρύο, τις δουλειές του σπιτιού.
Μην χρησιμοποιείτε τα χέρια σας σε όλες αυτές τις εργασίες χωρίς γάντια. Υπάρχουν γάντια εργασίας, πάνινα, από χοντρό ή λεπτό καουτσούκ, γάντια ιατρικά που τώρα πια πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία και που διευκολύνουν να κάνει κανείς πλύσιμο πιάτων ή ρούχων χωρίς να χάνει την επαφή με τα αντικείμενα αλλά να προστατεύει τα χέρια του με τον καλύτερο τρόπο, τέλος γάντια κατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση θέλετε. Και μην πείτε τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ότι δεν μπορείτε να κάνετε δουλειές με γάντια. Σκεφτείτε ότι χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να εκφράσουμε καλύτερα τα λόγια μας, να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, να τους χαϊδέψουμε τα μαλλιά και το πρόσωπο. Κι αυτό το μέλος του σώματος που γίνεται πολλές φορές έκφραση αγάπης από μας προς τους άλλους ή από τους άλλους προς εμάς, πως είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να μην το αγαπάμε και να μην το περιποιούμαστε;
Επίσης μια κρέμα χεριών πλούσια σε σιλικόνη θα πρέπει να είναι το καθημερινό καλλυντικό των χεριών σας και αν χρειάζεται θα τη χρησιμοποιείτε δυο και τρεις φορές την ημέρα.
Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα αψεγάδιαστα λιμαρισμένα, για να μην αναγκάζεστε ποτέ να κρύβετε τα χέρια σας την ώρα που μιλάτε. Είναι προτιμότερο, αν δεν έχετε χρόνο να περιποιηθείτε να νύχια σας, να τα έχετε κομμένα «σίρριζα» παρά να έχετε νύχια με ξεφτισμένο βερνίκι και αλιμάριστα.
Και σκεφτείτε ξανά ότι τα χέρια σας είναι μέρος της γοητείας και της προσωπικότητάς σας.


Πίσω

psychology

Διαφήμιση