ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Περισσότερη ομορφιά, γιατί όχι;

Συχνά ακούμε ανθρώπους γύρω μας να κρίνουν και να κατακρίνουν αυτούς που επιχείρησαν μια αισθητική πλαστική επέμβαση, για λόγους ομορφιάς. Και ασφαλώς αυτές οι κριτικές δεν είναι ποτέ ευνοϊκές.
Δεν είναι ευνοϊκές και δεν θα μπορούσαν να είναι, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να καταδικάζουν αυτό το εγχείρημα, δεν θα επέτρεπαν ποτέ στον εαυτό τους να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
Την θεωρούν απαράδεκτη, την γελοιοποιούν, την βλέπουν σαν μια περιττή λαχτάρα για απόκτηση νεότητας, την λένε ουτοπία.
Οι πολέμιοι της πλαστικής χειρουργικής, είναι συνήθως εκείνοι που θεωρούν κακή παρέμβαση στην φύση μας οποιαδήποτε δυνατότητα μας προσφέρει αυτή τη στιγμή η πρόοδος της τεχνολογίας.
Τι μπορούν όμως να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν να κάνουν χιλιάδες θεωρίες και ατελείωτα κηρύγματα για την γοητεία των γηρατειών, για την ομορφιά των άσπρων μαλλιών, για τη σοφία των ρυτίδων και της χαλάρωσης, τι μπορούν να ξέρουν από την λαχτάρα του ανθρώπου να κρατήσει μερικά ακόμη χρόνια τη νιότη του;
Η επιθυμία αυτή, να θέλει ο άνθρωπος να παραμείνει νέος, είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.
Ο Γκαίτε βάζει στο έργο του, τον Φάουστ να πουλάει την ψυχή του για να ξαναγίνει νέος και σήμερα που η επιστήμη μπορεί να το πετύχει, και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να βλέπουν αυτή την πρόοδο σαν μια επιπολαιότητα;
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτοί που είναι κατά της ανακοπής του γήρατος, είναι να σιωπούν και να αφήσουν τους άλλους ανενόχλητος στις ενέργειές τους.
Άλλωστε η άλλη μερίδα, αυτοί που θέλουν νιάτα και τα βρίσκουν στη «σμίλη» του πλαστικού χειρουργού, δεν βλάπτουν κανέναν, ούτε και θίγουν τα γηρατειά αυτών που τα δέχονται αδιαμαρτύρητα. Ίσα ίσα που ομορφαίνουν τον κόσμο, γιατί συγκαταλέγονται σ’ ένα σύνολο νέων και ωραίων ανθρώπων. Και όσο πιο πολύ ομορφιά βλέπουν τα μάτια μας ολόγυρα τόσο πιο όμορφος γίνεται και ο κόσμος μας.


Πίσω

psychology

Διαφήμιση