ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Όταν μιλούν τα μάτια

Εδώ και περισσότερο από πενήντα χρόνια, πάρα πολλοί τεχνικοί, περισσότερο ψυχολόγοι και κοσμετολόγοι, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα διάφορα χαρακτηριστικά του προσώπου σχετικά με την αποκάλυψη της προσωπικότητας του ατόμου.
Συχνά αναρωτιέται κανείς, αν είναι δυνατόν να μπορεί να διαβάσει όλα αυτά παρατηρώντας ένα πρόσωπο.
Αλλά να τι λέγεται για τα μάτια.
Για το χρώμα τους.
Τα σκούρα μάτια αποκαλύπτουν συχνά φλογερή φύση, ρομαντική και καμιά φορά περισσότερο πνευματώδη παρά συναισθηματική. Ένα χαρακτήρα ζωντανό αλλά και ονειροπόλο. Η γυναίκα με τα σκούρα μάτια αγαπάει γενικά τα ζεστά ή αισθησιακά αρώματα γιατί κι εκείνη είναι ζεστή και αισθησιακή.
Το ανοικτό χρώμα στα μάτια.
Με τα ανοιχτόχρωμα μάτια, δηλαδή αυτά με όλη την κλίμακα του μπλε, αποκαλύπτεται μια τελείως διαφορετική φύση. Μια προσωπικότητα λιγότερο ρομαντική, αλλά ζωηρά συναισθηματική με βαθιά ευαισθησία και μια ανάγκη αφοσίωσης. Ταμπεραμέντο γελαστό και χαρούμενο και καμιά φορά με μια δόση παιδικότητας. Αυτό το χρώμα των ματιών αντανακλά συχνά την γλυκύτητα και μερικές φορές την αθωότητα.
Όσες γυναίκες έχουν ανοικτόχρωμα μάτια προτιμούν τα δροσερά και ελαφρά αρώματα.
Τα πράσινα μάτια
Τα πράσινα μάτια δεν τα ταξινομούν ανάμεσα στα ανοικτόχρωμα, αλλά τους δίνουν μια ξεχωριστή θέση. Αποτελούν μια σίγουρη ένδειξη λεπτότητας, η οποία εκδηλώνεται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, σε διάφορους τομείς. Έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τον ερωτισμό και την ποίηση.
Τα λαμπερά μάτια ανεξάρτητα με το χρώμα τους μαρτυρούν μια εγκεφαλική ερεθιστικότητα και μια πνευματική διέγερση.
Τα μάτια χωρίς λάμψη – τα θαμπά – δηλώνουν μεγάλη και παρατεταμένη κούραση ή μια κατάσταση χρόνιας αδυναμίας και υποτονικότητας.
Η κινητικότητα των ματιών έχει σχέση με την γενική ισορροπία. Όταν κινούνται συνεχώς στρεφόμενα παντού είναι συχνά μια ένδειξη ψυχικής αστάθειας, η οποία συνδέεται με ανησυχία.
Η κινητικότητα των ματιών έχει σχέση με την γενική ισορροπία. Όταν κινούνται συνεχώς στρεφόμενα παντού είναι συχνά μια ένδειξη ψυχικής αστάθειας, η οποία συνδέεται με ανησυχία.
Αντίθετα όταν σταθερά προσανατολίζονται καλά, σημαίνει ότι νοιώθει κανείς ασφαλής μέσα του και έχει πνεύμα αποφασιστικότητας.
Το σταθερό και προσανατολισμένο προς τα επάνω βλέμμα είναι ένδειξη ονειροπόλησης ενώ το σταθερό αλλά προσανατολισμένο προς τα κάτω βλέμμα μαρτυρεί μια νοσταλγική τάση και μια ρήξη με το παρόν. Ανεπάρκεια ή έλλειψη ρεαλισμού.
Αυτές οι πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται σε μελέτες και συγγράμματα σχετικά με την έκφραση των συναισθημάτων  σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος, στο βαθμό που είναι αξιόπιστες, είναι συχνά χρήσιμες για να αναγνωρίζουμε εν μέρει την προσωπικότητα εκείνου ή εκείνης που βρίσκεται απέναντί μας.


Πίσω

psychology

Διαφήμιση