ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Η σημασία των χειλιών

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν όμορφο στόμα, άλλες έχουν πολύ «λεκτικά» χείλη και για άλλες τα χείλη τους είναι το προσόν της ομορφιάς τους.
Τα χείλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της γυναικείας ομορφιάς.
Αυτό φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει οι περισσότερες γυναίκες και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Το κραγιόν, το βασικό μέσον μακιγιαρίσματος των χειλιών, είναι το καλλυντικό που προσελκύει ακόμη και τα μικρά κοριτσάκια στις πρώτες εκδηλώσεις της κοκεταρίας τους. Ακόμη και οι γυναίκες με πολύ μειωμένη φιλαρέσκεια έχουν ένα κραγιόν μέσα στο τσαντάκι τους.
Αξίζει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις φροντίδες που χρειάζονται τα χείλη μας, (περιποίηση, υγιεινή, μακιγιάζ) γιατί αυτά είναι το πρώτο χαρακτηριστικό το οποίο δεσπόζει, στο χαμογελαστό, σοβαρό ή θλιμμένο πρόσωπό μας.
Έχουν γραφτεί αμέτρητα ποιήματα και τραγούδια για τα χείλη.
Από τη μοντέρνα ποίηση ως το δημοτικό μας τραγούδι τα χείλη στολίζονται με ένα σωρό παινέματα.
Τα χείλη είναι η αφετηρία μιας σχέσης τρυφερότητας με τους φίλους, τους αγαπημένους και με τα παιδιά μας.
Και η σχέση αυτή τρυφερότητας εκφράζεται με ένα φιλί αλλά και με μια απλή σύσπαση των χειλιών. Φιλάμε κάποιον για να του δείξουμε τον υπερθετικό βαθμό των συναισθημάτων μας, την αγάπη μας, τον ενθουσιασμό μας.
Και φιλάμε με τα χείλη μας τα οποία όσο πιο πολύ φροντίζουμε τόσο πιο ακέραια μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.
Μία πολύ απλή φροντίδα των χειλιών είναι ένα πολύ σχολαστικό ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ για να τα απαλλάξουμε από κάθε ίχνος μακιγιάζ (κραγιόν και μέικ-απ) και να τα τροφοδοτούμε πολύ συχνά με μία ειδική για τα χείλη κρέμα. Οι θρεπτικές κρέμες ματιών είναι πολύ συχνά ενδεδειγμένες κρέμες και για τα χείλη.
Η πληροφορία αυτή συνήθως αναγράφεται στο φύλλο οδηγιών το οποίο φέρει μέσα στο αμπαλάζ κάθε τέτοια κρέμα.
Το καλοκαίρι στη θάλασσα καλό είναι να χρησιμοποιούμαι μαζί με την αντηλιακή μας κρέμα αυτά τα ειδικά στίκ που είναι προορισμένα για την προστασία των χειλιών από τον ήλιο.
Όπως αναφέρουμε πιο πάνω όσο πιο περιποιημένα είναι τα χείλη μας τόσο μεγαλύτερη γοητεία εξασφαλίζουμε και τόσο καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων μας έχουμε.


Πίσω

psychology

Διαφήμιση