ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ στο ΣΠΙΤΙ

Βότανα στην Ομορφιά

Υπάρχουν σήμερα πια στο εμπόριο πολλά βότανα τα οποία πωλούνται σε ειδικά καταστήματα παρόμοιων ειδών, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για μία πρόχειρη αλλά πολύ αποτελεσματική και συγχρόνως ακίνδυνη περιποίηση στο σπίτι.
Για να πραγματοποιηθεί αυτή η περιποίηση πρέπει πρώτα να διαλέξουμε τα κατάλληλα βότανα που αρμόζουν στο δικό μας δέρμα και στο αποτέλεσμα που επιδιώκουμε από μία τέτοια περιποίηση.
 Η περιποίηση θα γίνει ως εξής:
Αρχίζουμε με ένα καλό καθαρισμό του δέρματος με το γαλάκτωμα και τη λοσιόν. Μετά απ’ αυτό χρειάζεστε ένα καλό ατμόλουτρο, που θα το κάνετε χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που θα βράζει σε σιγανή φωτιά μέσα στο οποίο θα έχετε προσθέσει το κατάλληλο βότανο, και που θα έχετε σκύψει επάνω της το κεφάλι σας, σκεπασμένο με μια λουτροπετσέτα.
Για ευαίσθητο, αλλεργικό ή με ευρυαγγεία δέρμα, θα ρίξετε μέσα στο νερό χαμομήλι, τίλιο και γλυκάνισο.
Αν έχετε λιπαρό δέρμα θα ρίξετε στο νερό δενδρολίβανο, άνθος καλαμποκιού, ευκάλυπτο και θυμάρι.
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και αφυδατωμένο, προσθέστε μερικές ρίζες αλτέας.
Μετά από δέκα λεπτά ατμόλουτρο κι έτσι όπως θα είναι το δέρμα σας υπεραιμημένο, θα κάνετε θα κάνετε ένα σύντομο μασάζ με μια θρεπτική κρέμα και ύστερα θα απλώσετε πάνω από την κρέμα μία μάσκα η οποία πρέπει να ανήκει στην κατηγορία των μασκών που δεν στεγνώνουν πολύ και δεν «τσιτώνουν» το δέρμα.
Η μάσκα θα είναι κι αυτή ανάλογη με την κατηγορία του δέρματος.
Υπάρχουν πολλές μάσκες τέτοιου είδους στο εμπόριο αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε και μόνη σας μάσκα, με απλά και φυσικά υλικά μόνο που πρέπει να προσέξετε πολύ τον τρόπο χρήσης αυτών των ιδιοσκευασμάτων.
Π.χ. Για ξηρό δέρμα ένα κρόκο αυγού αναμειγμένο με μια κουταλιά αμυγδαλόλαδο.
Για λιπαρό δέρμα , μαγιά με μισό κουταλάκι μέλι, το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο υγρό.
Προσέξτε να μη μείνετε όρθια με τη μάσκα στο πρόσωπο. Ξαπλώστε στο κρεβάτι και βάλτε δίπλα σας ένα μπολ ζεστό νερό και όταν η μάσκα στεγνώσει, ποτίστε την καλά μ’ ένα μαλακό σφουγγαράκι και ύστερα πλυθείτε στον νιπτήρα.
Τέλος με ελαφρές κινήσεις, απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό την υδατική σας κρέμα.


Πίσω

spiti

Διαφήμιση