ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ στο ΣΠΙΤΙ

Ομορφιά με νεράκι

Το σώμα μας και ολόκληρος ο οργανισμός μας αποτελείται κατά 70-80% από νερό, ποσοστό το οποίο ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία.
Έτσι, ο οργανισμός του εμβρύου αποτελείται κατά 97% από νερό, του νεογέννητου κατά 94%, του βρέφους που θηλάζει κατά 80% του ανθρώπου στη νεότητα κατά 75% και του γέρου κατά 60%.
Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο ο άνθρωπος γερνά, τόσο αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού του για λήψη μεγάλων ποσοτήτων νερού. Μια σοβαρή λοιπόν αιτία της γήρανσης του δέρματος είναι η αφυδάτωσή του.
Από μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχει εκτιμηθεί ότι το δέρμα ενός ατόμου 60 περίπου κιλών περιέχει 7,5 ως 8,5 κιλά νερού. Αυτό το νερό ανανεώνεται διαρκώς με τις διάφορες οδούς αποβολής και κυρίως με τον ιδρώτα.
Οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι πολυάριθμοι. Υπολογίζονται, κατά μέσο όρο, 150 ως 350 σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος. Όταν η έκκριση αυτών των αδένων αναμιγνύεται με την έκκριση του σμήγματος, δημιουργείται μια συνεχής προστατευτική υδάτωση για το δέρμα
Η λήψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας νερού ημερησίως εξασφαλίζει λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα, ανανέωση του μεσοκυττάριου και εξωκυτταρίου υγρού και επομένως περισσότερο υγιή κύτταρα και καλύτερη οξυγόνωση του αίματος στα αγγεία.
Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές και σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει, έστω και αν δεν κατέχει τις λεπτομέρειες, πόσο ευεργετικό είναι το νερό στην υγεία και στην ομορφιά μας.
Πολλοί λίγοι όμως είναι εκείνοι που φροντίζουν να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού τους με τις κατάλληλες ποσότητες νερού. Ένας τρόπος απλός, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους είναι να πίνουν ένα ποτήρι νερό κάθε φορά που αισθάνονται το αίσθημα της πείνας αυτό καταστέλλει την ανάγκη για φαγητό για μια ώρα τουλάχιστον.
Έτσι μπορεί κανείς να πιει 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, να διατηρήσει τις γραμμές του ή και να αδυνατίσει και επί πλέον να αποκτήσει πολύ γρήγορα ένα δέρμα φρέσκο, λαμπερό και πλήρως ενυδατωμένο, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται.


Πίσω

spiti

Διαφήμιση